NIEUWS

OPENING NIEUWE BELEEFTUIN

De Warande is komende zomer vriendelijker voor kinderen met een beperking dan ooit na aanpassingen op het buitenpark!

Recreatieoord De Warande is een prachtige voorziening in Oosterhout waar kinderen kunnen zwemmen en spelen. Toch blijkt twee jaar na de opening dat het vooral ‘gezonde’ kinderen zijn, die samen met ouders, broertjes, zusjes en vriendjes komen spelen. De gemeente Oosterhout wil dat alle kinderen in de gemeente samen met andere kinderen buiten kunnen spelen, dus ook kinderen met een beperking. In 2016 is die wens helder verwoord en vastgelegd in de actualisatie van de beleidsnota “Buiten spelen in Oosterhout”.

Gelijkheid Past Oosterhout (GPO, voorheen Gehandicapten Platform Oosterhout), Sportbedrijf Oosterhout en de Speeltuinbende
(opgericht door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben daarom samen bekeken wat zou moeten gebeuren om meer kinderen én volwassenen met een beperking op De Warande te mogen verwelkomen en hebben hiertoe een plan de campagne opgesteld.

Zo is er vanaf het seizoen 2018 meer gelegenheid om samen te spelen tussen kinderen met en zonder beperking. De oude skelterbaan wordt omgetoverd tot een rolstoelvriendelijke ‘beleeftuin’, er is een Hippocampe rolstoel beschikbaar op het park zodat ook rolstoelafhankelijke kinderen (en volwassenen) in het buitenzwembad kunnen zwemmen en worden er de nodige aanpassingen gedaan aan toiletvoorzieningen en bijvoorbeeld bewegwijzering.

Op 24 mei om 9:30 uur wordt het startsein van deze campagne gegeven tijdens een zogenoemde ‘Samen Speeldag’. De gemeente Oosterhout heeft samen met Moove, Fysiotherapie De Warande, GPO en het Sportbedrijf een sportief programma gemaakt. Het programma is ontworpen voor kinderen mét en zonder beperking in de leeftijdscategorie 8-12 jaar, waarin ze kennis maken met elkaar, ervaren wat het is om een beperking te hebben maar ook hoe eenvoudig ze samen kunnen spelen, wanneer ze vanuit een samen-speel-bril kijken. Verschillende Oosterhoutse basisscholen hebben de uitnodiging inmiddels ontvangen.
________

NIEUW: SPELREGELS 'RECREATIEF ZOMER'

Tijdens het zomerseizoen (22 april tot en met 31 augustus) kent het sportbad en het buitenpark de zwemactiviteit ‘recreatief zomer’. Maar wat is recreatief zomer nou precies? We hebben voor u alle spelregels van deze zwemactiviteit een rij gezet, zo komt u nooit meer voor verassingen te staan.

> download spelregels recreatief zomer

________

NIEUW: CADEAUKAART BABYZWEMMEN

Een kindje op komst bij vrienden, familie of kennissen? Maak de toekomstige ouders blij met een cadeaukaart voor babyzwemmen!

Zwemmen met de kleine is een fantastische manier om contact met elkaar te maken. Wist je dat een baby al na zijn/haar eerste inentingen mag zwemmen? Het babyzwemmen wordt in het warmste bad (het doelgroepenbad) gegeven welke een temperatuur heeft van 31 graden Celcius.

Lestijden
woensdag tot en met vrijdag van 09:00 - 09:30 uur

Tarieven cadeaukaarten
Er zijn drie verschillende cadeaukaarten voor babyzwemmen, namelijk:

3x toegang cadeaukaart

€ 15,-

4x toegang cadeaukaart

€ 18,-

5x toegang cadeaukaart

€ 21,-


De cadeaukaarten zijn te koop bij de receptie van De Warande.
_______

19-06-2018

ZOMERROOSTER DINSDAG

07:00 - 19:00 uur
RECREATIEF ZOMER
50m sportbad
> Toelichting

??:?? - 19:00 uur
RECREATIEF ZOMER
buitenpark
> check de openingstijd hier

09:15 - 10:00 uur
AQUAFITNESS
25m bad

10:15 - 12:15 uur
RECREATIEFZWEMMEN
25m bad & doelgroepenbad

10:45 - 11:15 uur
FLOATFIT
> inschrijven
50m sportbad

12:45 - 13:30 uur
M.B.V.O.
25m bad

13:30 - 15:00 uur
RECREATIEFZWEMMEN
25m bad & doelgroepenbad

15:15 - 18:15 uur
ZWEMLES ABC
25m bad & doelgroepenbad

19:00 - 20:30 uur
BANENZWEMMEN
25m bad

19:15 - 20:00 uur
AQUAMIX
> planning
doelgroepenbad

20:15 - 21:00 uur
AQUABOOTCAMP
doelgroepenbad

20:45 - 21:15 uur
FLOATFIT
> inschrijven
25m bad

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan hieronder aan om de nieuwsbrief van De Warande te ontvangen.

HET WEER IN OOSTERHOUT

Weersverwachting
Oosterhout
Weeronline.nl - Meer weer in Oosterhoutweeronline.nl Altijd jouw weer