Zwemles informatie

Bij De Warande wordt zwemles gegeven conform de eisen van het Nationaal Platform Zwembaden – NRZ. Deze zwemlesmethode bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s, namelijk: het A-, B- en C-diploma. De drie zwemdiploma’s zijn waardevolle tussenstapjes speciaal gericht op de
leeftijd van uw kind. Na het behalen van zwemdiploma C is uw kind een echte vriend van het water geworden. Na het behalen van dit diploma is hij of zij in staat om zichzelf goed te redden in zwembaden en bij activiteiten in/op het (buiten)water.

Daarnaast is leren zwemmen niet alleen veilig, maar het is ook nog eens ontzettend leuk! Alle nieuwe leerlingen bij zwemdiploma A starten met 45 minuten les. Het eerste zwemles traject bestaat uit een groep van 9 leerlingen. Traject 2, 3 en 4 bestaan uit 11 leerlingen (ondiepe groepen). Wanneer u kind overgezet wordt naar een diepe A groep, worden dit 14 leerlingen. Deze kinderen gaan zich voorbereiden op het A diploma. Uw kind krijgt in de trajecten zwemles met leerlingen van nagenoeg hetzelfde zwemniveau. Na Traject A volgen Traject B en C waar uw kind wordt klaargestoomd voor diploma B en C. Hierdoor kan het wel zijn dat uw zoon of dochter van dag wisselt omdat hij of zij een te hoog niveau heeft voor het huidige zwemtraject.
__________

Voordelen van zwemles bij De Warande

Alle zwemleskinderen zwemmen onder het toeziend oog van één van onze enthousiaste en gekwalificeerde zwemonderwijzers (beschikken over een V.O.G.-verklaring). Alle zwemonderwijzers worden daarnaast ook regelmatig bijgeschoold, kennis over nieuwe ontwikkelingen is dus up-to-date.

De zwemontwikkelingen van uw kind kunt u online volgen via het leerlingvolgsysteem via onze website of de Warande App.

Daarnaast hebben alle zwemleskinderen met hun zwemlespas vrij toegang tot leuke zwemactiviteiten, zoals:

- Recreatiefzwemmen
- Familiezwemmen
- Discozwemmen
- Zwemmen voor ’n knaak.

Tot slot wordt het water in de twee zwembaden gereinigd met behulp van zoutelektrolyse in plaats van het gebruikelijke chloor.
__________

Kosten & startpakket

De kosten voor zwem-ABC is bij De Warande als volgt opgebouwd:

Zwem ABC (maandelijks)

€ 34,00

Zwem ABC startpakket (éénmalig)

€ 30,00


Het maandbedrag bent u iedere eerste zwemles van de maand verplicht te voldoen. Het maandbedrag is een all-in prijs dat men 11 maanden per jaar aan sportbedrijf Oosterhout betaalt (er is rekening gehouden met vakanties en feestdagen), d.w.z. dat het een gemiddeld bedrag is voor:

1. De door ons gegeven lessen per jaar.
2. Inclusief de training die uw kind gaat bijwonen als het door ons geselecteerd wordt voor het oefenen voor het diploma zwemmen.
3. De lessen van het proef- en diploma zwemmen.

Alle zwemlesleerlingen betalen een startpakket van € 30, -. Dit pakket bestaat uit de diplomakosten, het leerlingvolgsysteem en de zwempas met alle voordelen. Het startpakket kan worden aangeschaft als uw kind de eerste zwemles heeft of u betaalt direct na aanmelding. Het grote voordeel van het startpakket is dat uw kind na aanschaf gratis mag vrijzwemmen op de eerder genoemde momenten*.

* Kinderen zonder zwemdiploma dienen te allen tijde minimaal een betalende en meezwemmende begeleider bij zich te hebben.
__________

Downloads

Meer informatie over onze zwemles methode en praktische informatie kunt u vinden in ons zwem abc informatieboek. Lees hierin o.a. uitleg over de verschillende zwemtrajecten, wat te doen bij de eerste zwemles en informatie over het afzwemmen.

>> Download hier het zwemles informatieboek <<

Tijdens een zwemles seizoen zijn er verschillende feest- en vakantiedagen waarbij de zwemles niet doorgaat. Ook belangrijk zijn de data van het proef en afzwemmen. Ook wordt er drie keer per jaar een kijkweek georganiseerd. In de onderstaande download vindt u alle belangrijke data voor het seizoen 2017/2018.

>> Download hier alle belangrijke data seizoen 2017/2018 <<
__________

19-02-2018

ROOSTER MAANDAG

07:00 - 13:30 uur
BANENZWEMMEN
50m sportbad

09:15 - 10:00 uur
AQUAJOGGING
25m bad

09:15 - 10:00 uur
M.B.V.O.
doelgroepenbad

12:45 - 13:30 uur
M.B.V.O.
25m bad

13:30 - 15:00 uur
RECREATIEFZWEMMEN
25m bad & doelgroepenbad

16:00 - 18:00 uur
BANENZWEMMEN
50m sportbad

19:00 - 20:30 uur
BANENZWEMMEN
50m sportbad (8 banen, 25m lang)

19:15 - 20:00 uur
AQUAJOGGING
25m bad

20:20 - 20:50 uur
FLOATFIT
> inschrijven
25m bad

21:00 - 21:30 uur
FLOATFIT
> inschrijven
25m bad

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan hieronder aan om de nieuwsbrief van De Warande te ontvangen.

HET WEER IN OOSTERHOUT

Weersverwachting
Oosterhout
Weeronline.nl - Meer weer in Oosterhoutweeronline.nl Altijd jouw weer